Nieuws: Fire Suppression Systems.

Tijdens een beursbezoek als taxateur in het buitenland kwam ik de aerosol blussers van Fire Suppression Systems tegen. Ik raakte in gesprek over de vele branden bij oldtimers. Vooral carburateur en benzine branden nemen toe door het gebruik van ethanol in de benzine. Na het gesprek heb ik er gelijk een aantal gekocht voor mijn eigen wagens. Ik was gelijk overtuigd van het gebruik en de kwaliteit van deze blussers. Eindelijk een blusser die in de auto past, ofwel in het deur vak of in het dashboardkastje. Het is belangrijk om zo snel mogelijk met blussen te beginnen.

De blussers zijn geschikt voor brandklasse A, B, C, F en elektrische branden tot 1000V. Dit vind ik erg belangrijk want nu hoef ik niet na te kijken of ik er ook een elektrische auto mee kan blussen. Gewoon pakken en blussen. Er is ook geen nevenschade zoals bij een poederblusser. Dat maakt de blusser uitermate geschikt voor ons oldtimer liefhebbers. Maar ook zeker voor in de caravan, kampeerwagen en boot. Inmiddels heb ik de FSS-blussers ook in huis en de garage hangen.

Het blus proces is ongevaarlijk voor mens, dier en milieu. Het is een duurzaam en innovatief product waarbij bewezen is dat na 10 jaar de werking nog optimaal is. In Amerika gaan ze een stapje verder en verkopen zij dit product voor “life time”. Overigens zit er 3 jaar product garantie op de blusser.

De blussers hebben veel voordelen ten opzichte van de traditionele druk houdende brandblussers. En de blussers nemen veel bezwaren weg om er één in de auto te leggen. En nu eindelijk ook te koop in Nederland en België.

Kijk op www.fss-nederland.nl , www.firestopstick.com of www.fss-belgie.be voor meer informatie.

FSS-50New in cobra
FSS-blussers